Binance

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web Tasarım Nasıl Yapılır?
Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Öncelikle web browserları Html (Hyper Text Markup Language) dilini çevirerek hazırlanır. Html dili üzerinden bir web sitesi oluşturmak için çeşitli programlar mevcut. ” Php, Javascrıpt , Asp ” gibi,

Şuan için Dünya ’nın çoğu bölümünde “ Php ” kullanılmakta olup içeriğinin daha kolay anlaşılır olması kullanıcıları kendine çeken bir yapısı gözümüze çarpıyor. Programların tamamı yabancı dil kaynaklı olmasından dolayı bir web tasarımı yapacak kişinin İngilizcesi iyi olmak zorunda aksi takdirde ileri seviyelerde herhangi bir sorunla karşılaştığımızda bunu çözmekte zorluk çekebilirler.

Daha sonrasında bir web sitesi oluşturmak için Domaine ve Dosyalarının saklanması için Hosting ’e sahip olmanız gerekmektedir. Kullanıcıların web sitesine giriş yapabilmesi için öncelikle alan uzantısı almanız gerekmektedir. Bunun için hizmet veren şirketlerden bunlar temin edilebilir. Daha sonra Hosting terimini açıklamak gerekirse oluşturmak istediğiniz web sitesi için gerekli olan dosyaların tutulduğu bir bölüm olarak adlandırabiliriz.

Domain ve Hosting işlemleri tamamlandıktan sonra Html dilini yazacağımız program ile site taslağını hazırlamamız gerekiyor. Bunun için Html dili kullanılarak Programa veri girişini sağlıyoruz.

Örnek Html Dili

< html >
< head >
< title > Konu başlığı < /title >
< /head >
< body >
Konu başlığı…
< /body >
< /html >

Bu belirtilen kodlar ancak bir web browser ile anlamlı hale gelebilmektedir.

Html dili basit bir not defteri ile de yazılabilir ancak bu hizmeti veren programlarda yardımcı nesneler bu dili yazmanızı daha basit hale getirebiliyor. Not defterinde yazmak daha yorucu ve zaman kaybına neden olabilir.

Eğer bu işte yeniyseniz ve web tasarım işini öğrenmek ve hızlı bir şekilde başlamak istiyorsanız çoğu web sitesinde hazır şablonlar mevcut, bu alanda çok çeşitli hazır yazılım piyasada olduğu için hangi alanda web sitesi tasarlayacaksanız buna uygun şablon yazılım bulmak çok kolay.
Html dili ile ve Php programı ile hazırlanan şablonu sitelerde görünmesi için Hosting’e eklemek zorundasınız. Bunun içinde FTP programları kullanmalısınız örneğin FileZilla tavsiye edilebilir. Html olarak hazırlanan dosya Ftp programları aracılığıyla Hosting’e atıldıktan sonra isteyen kişi web sitesine girip ziyaret edebilir. Kullanıcıların kurduğunuz web sitesine ulaşabilmesi için Domaine ve Hosting sürekli çalışabilir durumda olması gerekmektedir.

Web Tasarımı İçin Kısa Özet

– Html dili nasıl yazılır bunu öğrenilmeli
– Domain ve Hosting satın alınmalı
– Html dilini yazabileceğiniz programları öğrenmeli
– Html dili ile hazırladığınız site şablonunu Ftp programları ile Hosting’e aktarımını sağladıktan sonra hazırladığınız siteye erişiminizi sağlayabilirsiniz.

Binance

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir