Binance

Resimleri Optimize Ederek Site Hızı Arttırma

Resimleri Optimize Ederek Site Hızı Arttırma
Resimleri Optimize Ederek Site Hızı Arttırma

Resimleri Optimize Ederek Site Hızı Arttırma

Arama motorlarından sitenize gelen ziyaretçinin lüzum görsel lüzumse metin içeriğinize süratli şekilde ulaşması çok önemlidir. Eğer görselleriniz iyi optimize edilmemişse görseller yüklenene kadar metinlerde okunması imkânsız şekilde gösterilecek ve ziyaretçiyi sıkacak hem de belkide sayfayı kapatmasına namacıyla olacaktır. Resimlerin optimizasyonu sitenizin süratli açılmasını sağladığı amacıyla sizi hem görsel aramalarında hemde normal aramalarda başka sitelerin üstüne taşır.

Resim Boyutu

Tarayıcılar internet sitelerindeki görselleri ölçü sayısal değeri girilmemişse tam ebatta gösterir daha sonra düzeltir. O yüzden görsellerinize width ve height değerleri girmeniz çok önemlidir. Bu prosedür tek görselde büyük site sürati katkısı sağlamasada çok görsel tespit edilen bir sayfada ciddi fark yaratacaktır. Yine fazlası sitede oluşturulan bir hata resmin özgün ebatı örnek olarak 600×600 iken resmin ebatınu küçültmek amacıyla width ve height değerlerini kullanmak buda site süratini düşürecektir onun yerine photshop kullanarak yada çevrimiçi bir servis kullanarak resmin ebatınu örneğin 300×300 yapıp width ve height değerlerinide 300 e 300 şeklinde girmelisiniz. Width ve height değerleri resmin ebatınu ayarlamaktan çok resmin ebatınu tarayıcılara duyurmak hedefli kullanılmalı.

Sıkıştırma

Photoshop üzerinden ebat ayarlarıyla ve dosya türüyle oynayarak yapabileceğiniz bu prosedür internet üzerindeki servislerle kolayçe halledilebiliyor. Ben şahsen optimizilla adlı siteyi kullanıyorum son derece işlevli kolay ve bedava bir servis üstelik görsel ebatınu küçültürken ne kadar grafik bozulması olduğunuda size anlık olarak gösteriyor.

Resimlerin Bulunduğu Dizin

Normalde WordPress görselleri wp-content/uploads/yıl/ay/adsiz.jpg şeklinde kaydediyor. Bunun yerine ana dizine images adlı bir klasör açıp o bölgeye yüklemesini sağlarsanız daha az karakter kullanmış ve kodları sadeleştirmiş olursunuz. Bunu WordPress de eklenti ile kolayçe halledebilirsiniz WP Original Media Path adlı eklentiyi kurup lüzumlu ayarları yapabilirsiniz.

CSS Sprite

Herkes tavsiye ediyor ama ben üşengeçliğimden araştırıp yapmadım kullandığım temada bu özellik var mı onu bile denetim etmedim bunun mantığı css de çağrılan görselleri tek kaynakta toplayıp görsel içerisinden css ile konumlarını çekerek indirilen görsel miktarını azaltmak sıksık aynı görsel çağırıldığı amacıyla sorgu adedi azalıyor ve kullanıcıya içerik daha süratli sunuluyor mantıksal olarak yukarıda anlattıklarıma göre bu teknik daha çok tesir edecektir.

Yine css sprite içersinde birtakım çevrimiçi servisler sahip olunan kod bilgi kapasitesi lüzummeden kolayçe halledildiği ifade ediliyor denemedim bilmiyorum

Binance

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir