
Zambakgillerler ailesindendir. Cennetten kovulan Havva anamızın gözyaşları sonrasında ortaya çıkmış olan bir bitkidir.
Gözyaşlarının süzülerek toprağa dökülmesi sonucunda çıktığına inanılıyor. İnci çiçeği gölge gören ve nemli ortamları seven, elips biçiminde iri ve geniş bir çiçektir.
Genellikle Nisan-Mayıs aylarında çıkar. Meyvesi ise küre şeklinde olup kırmızı renkli ve kokuludur.
Beyaz çiçekleri olan inci çiçeği salkımlar ile büyür. Çiçekleri aşağıya doğru bakan, sarkık ve keskin bir kokusu vardır. İnci çiçeğinin bir diğer adı da Mügedir.
İnci Çiçeğinin Yetiştiği Yerler Nerelerdir?
Genellikle Orta Avrupa’nın dağ ve ormanlık bölgelerinde yaygın olarak yetişir. Ülkemizde ise İstanbul, İzmit ve Toros Dağları gibi bölgelerinde ormanlarda yetiştiği gibi, bazı bahçelerde ve evlerde de süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
İnci Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?
Kalp sorunu yaşayanlar için mucizevi bir bitkidir. Kalp çarpıntısı olan kişiler için önleyici özelliği vardır. İdrar sökücü özelliği sayesinde vazgeçilmez bir bitkidir.
Felçli, inme ve sara hastası olanlara şifa olarak nitelendirilir. İnci çiçeğinin içerisinde bulunan esans, parfüm yapımında kullanılıyor.
Kalp hastası olan kişiler için kalbi ve damarları güçlendirir. İnci çiçeğinin kesinlikle zehirli bir etkisi yoktur. Doktor gözetimi altında kullanılabilir.
Genellikle çay olarak kullanılır. İnci çiçeği, çiçek açtığı ilkbahar aylarında yaprak ve çiçeklerini toplayıp gölge gören ve hava alan ortamda kurutulur.
Kurutulan çiçek 2 tatlı kaşığı kurumuş yaprağını ve çiçeğini katıp üzerine l bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek hazırlanan günde iki-üç kez birer bardak olarak alınır. Bu sayede kal hastaları için bir çözüm olanağı sağlar.
İnsan sağlığı için bir çok faydası vardır. Zihin açıklığı sağlar. Ruhsal sorunlarınız varsa sakinleştirme özelliği vardır. Evlerde bahçelerde salkımlar şeklinde görülür.