Hayal Gücü Nasıl Geliştirilir?
İnsan öncelikle birtakım şeyleri hayalinde yaşamaya başlar. Durum süzgecinden geçirerek planlarını kafasında canlandırır. Sınırları zorlamak, kimsenin düşünmediğini düşünmek hayal gücünden gelir. Beyin ne kadar çalışırsa hayal gücü o kadar gelişir. Ama her insanın beyni aynı olmadığından bir takım faaliyetlerle sınırsız hayal gücüne sahip olur.
Kendine İnanmak, Ne İstediğini Bilmek Ve Harekete Geçmek
Her şey insanın kendisine inanması ve güvenmesiyle başlar. Zihninde hayal e ve hayal ettiği şeyi gerçekleştirmek için çözümler üretmeye başlar. Ne kadar çok kendine bir şey katarsa hayal gücü o kadar genişler. Her beyin mükemmel olmadığından bir kişiden yaratıcı hayaller kurmasını istemek hata olur. Başarılı olunmak isteniliyorsa ona yönelik ve sadece ona özel hayal kurmasını beklemek daha mantıklı ve kendisini tanıma geliştirme açısından verimli olur. Kişi her gün Zihin jimnastiği yapmalı ve beyin gücünü köreltmemelidir.
Yeniliğe Açık Olmak Ve Farklı Kültürler Keşfetmek
Kişinin olan bir şeyi geliştirmesi başarı getirir. Ancak yeni farklı şeyler düşünmek ve bunları geliştirmek yaratıcı hayal gücü ile yapılır. Her zaman Kesin olumlu sonuçlar ortaya çıkmasa da beyin gücü her daim yeniliklere odaklanmalıdır. Farklı şeyler denemek, okumak, yeni ülkelere girmek gibi eylemleri daha sık yapan insanlar daha sık yaratıcı faaliyetlerde bulunurlar.
Tutkuyla Not Olmak Ve Paketlenmiş Düşüncelerden Uzaklaşmak
İnsanın kendisini bilmesi ve istediği hedefleri tutkuyla yapması zihin gücünü daha da geliştirir. Odaklanarak yapılan işlerde daha iyi sonuçlar alınır. Kişi düşüncelerini yazıya döktüğünde gerçekleşme oranı daha yüksektir. İlk başta hayalden ibaret olan düşünceler not alındığında bir anlam kazanmaya başlar. Hayaller basit ve dar olmamalıdır. Farklı geniş açılardan bakmak, dar ve aynı mantıktan bakmak yerine sınırlar zorlamak ve gözlem yeteneğini geliştirmek hayal gücü zenginleşir.