Binance

Girişimcilikte Başarısızlığın Nedenleri

Girişimcilikte Başarısızlığın Nedenleri
Girişimcilikte Başarısızlığın Nedenleri

Girişimcilikte Başarısızlığın Nedenleri

Ekonomik analizlere baktığımız zaman, dünya genelinde gerçekleştirilen girişimcilik faaliyetlerinden büyük bir kısmı beşinci senesini doldurmadan başarısızlık ile sonuçlanmaktadır.

Bu girişimcilik faaliyetlerinde, başarısızlığın nedenleri, aslında kısıtlanamayacak kadar fazladır. Çünkü, girişimcilik örnekleri, tamamen kişilerin hayal dünyalarının bir eseridir. Fakat, genel olarak girişimcilikte başarısızlığın nedenlerine bakacak olursak, şu sıralama en doğrusu olacaktır.

  • Girişimcilikte başarısızlığın nedenlerinden ilki, kişilerin kendilerini tam anlamı ile tanımaması ve tanımak için de yeteri kadar vakti kendilerine vermemeleridir. Fikir bulan ya da ürün tasarlayan kişiler, ortaya koymak istedikleri sonuçlar ile harcadıkları vakitleri, ilk etapta kendilerinin bu iş için ne kadar uygun olduğuna bakmaları gerekmektedir. Çünkü, bir işletme kurmak ya da yeni bir ürün geliştirmek sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Bu sebepten dolayı, kişilerin eksik yönlerini kavrayabilmesi, bu eksik yönlerin üzerine gidebilmesi ve hiç değilse birkaç sene boyunca eksik yönlerini geliştirebilmesi gerekmektedir. Eğer, bu aşamaları atlayarak hareket ederseniz, girişimcilik faaliyetinizi en fazla bir yıl kadar sizi mutlu edeceğini, bundan sonraki dönemlerde ise, tüm çabalarınızı sömüreceğini bilmelisiniz.
  • Başarısız olan kişilerin geneli, kendi kişisel özelliklerinden dolayı böylesine bir sonuç ile karşılaşmaktadır. Çünkü, hiçbir birey her konuyu tam anlamıyla bilemeyecek ya da her işi hak ettiği şekilde yapamayacaktır. Bundan dolayı kişilerin her şeyi yapabilecekleri görüşünden uzaklaşmaları gerekmektedir. Bunu örnekler ile açıklayabiliriz. Kendinize ait bir işletme kurduğunuzu düşünmelisiniz. Fakat, bu işletmenin yalnızca kasa bölümünde durmayacaksınız.Tüm idari işleri, gelir gider durumunu, personel ilişkilerini, reklam faaliyetlerini, ürün stoklamasını ya da bunun gibi birçok durumu, tamamen siz gerçekleştireceksiniz.
  • Girişimcilikte başarısızlığın nedenlerinden sonuncusu ise kişilerin araştırma yapmadan sektöre atılmalarıdır. Eğer üretim kaynaklı bir girişimcilik örneği göstermek istiyorsanız, bunun için ham madde, yan ürün ya da ara mamül ihtiyaçlarını nereden ve nasıl karşılayacağınız ile meşgul olmalısınız. Eğer, yenilikçi bir girişimcilik faaliyetinde bulunmuyorsanız, bu durumda Pazar araştırması da yapmalısınız. Ürünleri rakip firmalarınızın hangi koşullarda ürettiğini, sizin hangi fiyattan satışa sunacağınızı, hem firmalar ile hem de fiyatlar açısından rekabete dayanıp dayanamayacağınızı anlamanız gerekmektedir.
Binance

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir