
En İyi 20 WordPress Eklentisi
WordPress sunmuş bulunduğu mikro blog özelliği ile değil, eklentileri ile kusursuz bir hâl almaktadır.
Evet, en iyi WordPress eklentileri internet sitenizi harika bir yer durumuna getirebilir, lakin en iyi ve bedava WordPress eklentileri sitenizi iyileştirmekle eş güdümlü sizi de mutlu bir duruma sokacaktır.
34 binden çok eklentiye sahip olan WordPress market amacıylade, kullanıcı yorumlarına ve işlevselliğine göre seçilmiş 20 eklenti:
• Anti Spam: Eğer internet siteniz binlerce spam yorum ile kirletilmiş ise en iyi çözümü Anti Spam eklentisi ile alabilirsiniz. Diğerlerinden değişik olarak sunmuş bulunduğu en iyi özelliği ise ziyaretçilerinizden Chapcha kodu istememesi. Yani kullanıcılarınızın insan olup olmadığı değişik teknolojik yollar ile anlaşılıyor.
• WordPress Seo by Yoast: Neredeyse her WordPress blog sahibi yönünden sarfedilen bu program, arama motorları amacıyla çok daha etkili yazılar yazmanızı sağlar. Çünkü yazınızın ve bloğunuzun mevzusuna göre sizin amacıyla en iyi anahtar kelimeleri sunar ve şunlar üzerine yoğunlaşmanızı ister.
• JetPack: Bu WordPress eklentisi, bloğunuzun bütün istatistiklerini tek bir sayfadan görüntülemenizi ve de denetim etmenizi sağlar. Hem de sunmuş bulunduğu subscription özelliği ile kullanıcılarınız e-posta adresleri ile en son güncelleme ve mevzulardan haberdar olabilirler.
• GA Google Analytics: Eğer yeterli derecede bilginiz yoksa, rastgele bir siteye Google Analytics eklemek zor olabilir. Ancak bu eklenti vasıtası ile yapmanız gereken yalnızca size özel olan izleme ID’sini belirti edilen alana yazmak. Geri kalan her şeyi eklenti sizin amacıyla halledecektir.
• Google Anlytics Dashboard: Bu WordPress istatistik eklentisi, bütün Google Analytics bilgilerinizi direkt olarak Google’dan alır ve anlık olarak WordPress sayfanızdan kullanımınıza sunar. Yapmanız gereken yalnızca bir üstte anlatılan eklentiyi kurmak, sonrasında rastgele bir ek kullanıcı adı ya da sayfaya gereksinim duymadan çeşitli site istatistik bilgilerinizi denetim edebilirsiniz.
• Editorial Calendar: Bu program vasıtası ile internet siteniz üstünde yayınlanan bütün yazılere tek bir sayfa üstünden erişebilir ve denetimlerinizi basitlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Yoğun içeriğe sahip bütün kullanıcılarına olağanüstü vakit kazandıracak olan Editorial Calendar ile bütün gönderilerinizi sürükle ve bırak sistemi ile düzenleyebilirsiniz.
• Duplicate Post: Bu eklenti vasıtası ile WordPress siteniz amacıylade tespit edilen gönderileri ya da sayfaları kopyalamanız mümkün. Eğer aynı sayfayı rastgele bir sebeple tekrardan kullanmak istiyorsanız, klonladığınız sayfayı aynı formatta ve içerikte bulabilir ve dilediğiniz değişiklığı yapabilirsiniz.
• Organize Series: “ Organize seriler ” manasına gelen bu WordPress programı parça parça yayınladığınız yazıleri ya da başka içerikleri organize etmenize ve birbirine karıştırmamanıza yarar. Hem de sitenizi ziyaret eden okuyucular da bu sayede yazılan serinin eski gönderilerine basitlıkla erişebilir.
• CMS Page Tree View: Bu eklenti vasıtası ile bütün WordPress sayfalarınızı ve eklentilerinizi hiyerarşik ağaç sıralaması amacıylade görebilir ve düzenleyebilirsiniz. Çeşitli kategorileri, gönderileri ve sayfaları bir arada tutan bu eklenti hepsini sürükle ve bırak sistemi ile planlamanize ve hiyerarşik kümeler amacıylade arama yapmanıza imkân vermekte.
• Photo Dropper: Bu WordPress eklentisi gönderi içeriğinize ideal olan görselleri bulmanızı ve de basitçe yazınizin içerisine eklemenizi sağlamakta. Herhangi bir arama motorunda bulmakta zorlanacağınız nitelikte bedava ve Premium fotoğraflar sahibi olan bu eklentinin en güzel yanı ise, dilediğiniz fotoğrafa yalnızca bir tuş ile saniyeler amacıylade erişebilirsiniz. Büyük süre kazancı.
• WordPress Notification Bar: Eğer ziyaretçilerinize rastgele bir mevzu ile ilgili ilan vermek ya da hatırlatma gerçekleştirmek istiyorsanız, bu eklenti vasıtası ile internet sitenizin en üzerine yapışkan bir not ekleyebilirsiniz. Özellikle site ziyaretçilerini e-posta delegesi gerçekleştirmek amacıyla kullanılmakta
• Click to Tweet: Bu eklenti vasıtası ile ziyaretçileriniz istedikleri yazıyi tek bir tuş ile, Twitter vakit akışına gönderebilmekte. Diğerlerinden değişik ve özel olan yanı ise şu ki, onlar amacıyla tweetleyebileceği alanları siz oluşturabiliyor ve çok daha basit bir biçimde paylaşabilmelerini sağlıyorsunuz.
• Popup Ally: Bu WordPress eklentisi vasıtası ile hiçbir kod bilgisine gereksinim duymadan, ziyaretçileriniz amacıyla Popup üyelik formu hazırlayabilirsiniz. Tamamen sürükle ve bırak sistemi ile çalışan bu eklenti ön görüntüleme özelliği ile de size ek süre kazandırmakta. Hem de sitenizi terk etmek isteyen ziyaretçilerinize, popup olarak daha çok yazı de sunabilirsiniz.
• Related Posts: Bu eklenti vasıtası ile WordPress siteniz üstünde rastgele bir gönderiyi okuyan ziyaretçilerinize daha çok benzer yazı sunarsınız. Sitenizin footer bölgesine yerleşen bu uyguluma rastgele bir internet sitenin trafiğini %10’a kadar arttırmaktadır.
• Pay with a tweet: Eğer internet sitenizde kullanıcılarınız amacıyla mp3, e – kitap ya da tema aynısı indirilebilir mamüller sunuyorsanız, ufak bir iyilik olarak, tweet ile ödeme yapmalarını isteyebilirsiniz. Burada oluşturulan ödeme para cinsinden değil, takip ve paylaşım cinsindendir. Kullanıcınız ürünün paylaşımını yaptığında indirmeye hak kazanmış olacaktır.
WordPress sosyal paylaşım eklentileri
• Pinterest Hover Pin It Button: Bu eklenti, Pinterest yönünden WordPress amacıyla hazırlanmış resmi bir eklentidir. Kullanımı son derece basit olan buton, rastgele bir WordPress yazısinin 120 x 120 boyutunda paylaşılmasına imkân tanır.
• Social Share by Add to Any: Bu WordPress eklentisi vasıtası ile rastgele bir ziyaretçi internet sitenizde tespit edilen yazıleri, Facebook, Google +, Pinterest, Twitter, LinkedIn ve aynısı yüzden çok platformda paylaşabilir. Üstelik sunmuş bulunduğu ikonları beğenmezseniz kendinize göre planlama ve kişiselleştirme imkânınız da var.
• Simplified Social Share: Bu eklenti ziyaretçilerinizin, yazılerinizi 50’den çok sosyal paylaşım platformunda paylaşabilmesine imkân sunar, lakin başkalarından değişik olarak bu eklenti referans trafikleri de kullanır. Yani paylaşımınızın istatistiklerini ziyaretçilerinize de sunabilirsiniz.
• Floating Social Media Icon: Diğer bir sosyal paylaşım eklentisi olan Floating Social Media ile ikonlarınızı sayfanızın dilediğiniz yerine yerleştirebilirsiniz. Ziyaretçiniz Mouse ile imevzun üzerine geldiği vakit biçim değiştiren bu logolar sayfa ile aşağıya doğru da kayabilir..
• Share by Sumo Me: Web sitenizin sol yönüne yerleşen ve kullanıcı üzerine geldiği vakit açılan bu eklenti vasıtası ile, ziyaretçileriniz yalnızca paylaşım gerçekleştirmeyle kalmaz, aynı sürete siz de paylaşımların miktarını takip edebilirsiniz. Bu eklenti başkalerine göre biraz daha kullanıcı arkadaşı olarak yorumlanmaktadır.