Binance

Bisiklet Sürmenin Vücuda Etkileri

Bisiklet Sürmenin Vücuda Etkileri

Bisiklet Sürmenin Vücuda Etkileri

Bisiklet günümüz dünyasında bireysel ve takım olarak yapılabilen, hem şehirde hem doğada rahatlıkla kullanılabilen, kullanım yerine göre de çeşitliliği olan bir spor dalıdır.

Bisiklet insan vücuduna yaptığı faydalar ve olumlu etkiler oldukça fazladır.

1800’lü yılların son çeyreğinde hayatımıza giren bisiklet ilk başlarda ulaşım aracı olarak kullanılsa da gelişen teknoloji ile sporun en üst basamaklarında yerini edinmiştir.

Bugün ünlü bilim insanlarından tutun gelişmişliğini tamamlamış birçok ülke yöneticilerine ve şirket yöneticilerine kadar birçok insan sadece vücuda kazandırdığı edinimlerden dolayı bisiklet sürmektedir.

Vücut Direncini Artırır

Günde ortalama 1 saat bisiklet süren birinin kalp atış hızı ve dolayısıyla kan dolaşımını hızlandırdığı için vücudun savunma mekanizmasını ve oksijen taşınımını yani direncini artırır.

Metabolizmayı Hızlandırır

Bisiklet süren bir bireyin o an tüm vücut kasları senkronize bir şekilde ve sürekli çalıştığı için su alım/atım hızı artar bu da sindirimi kolaylaştırdığı gibi metabolizmayı da doğal olarak hızlandırır.

Daha fazla su alımı vücut metabolizmasını kuvvetlendirir.

Kas Dokusunu Kuvvetlendirir

Bisiklet sürerken bacak alt ve üst kaslarından tutun karın ve sırt kaslarına kadar (çokça bilinen sadece bacak kası haricinde) çalışır, sırf bundan daha fazla verim alabilmek adına gelişmiş spor hastanelerinde teknolojik izleme cihazları dahi yapılmıştır.

Bugün bir futbolcu ile bisiklet sporcusunun vücut kas oranları incelendiğinde bisikletçinin daha fazla kasa sahip olduğu görülecektir.

Beyin Ve Ruh Sağlığı

Düzenli bisiklete binen insanların daha mutlu bir yaşam sürdüğü hatta birçoğunun günlük sosyal hayatlarından kurtulmak, bir nebze uzaklaşmak adına bisiklete biner.

Bisiklet üzerindeki o rahat tavırlar insanı özgür hissettirmesinin yanında bu özgürlük hissinin de ruh sağlığına olumlu etkisi oldukça fazladır.

Binance

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir